Cotlete de miel cu legume asortate

Printeaza

O reteta de cotlete de miel cu legume asortate din: cotlete de miel, ulei, pulpa de dovleac, merisoare, portocala, lamaie, ceapa, sare, piper, unt, suc de merisoare si zahar.

Ingrediente:Cotlete de miel cu legume asortate

  • 800 g cotlete de miel
  • 2 linguri ulei
  • 600 g pulpa de dovleac
  • 200 g merisoare proaspete
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt
  • 100 ml suc de merisoare
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 100C. Cotletele se sareaza si se pipereaza bine si se prăjesc în ulei încins, la foc iute, de jur-împrejur.

Se scot şi se aşază pe o tavă unsă; se coc la cuptor cca 40-50 min.

Pulpa de dovleac se taie bucăţi. Se spa­lă citricele cu apă fierbinte, se şterg şi se taie fâşii de coajă. Se stoarce sucul. Ceapa se toacă. Se topeşte untul şi se că­leşte ceapa până ce devine translucidă. Se adaugă pulpă de dovleac şi merişoare şi se călesc puţin împreună.

Se stinge cu suc de citrice şi de merişoare şi se lasă legu­mele să fiarbă la foc mijlociu cca 15-20 min. Se condimentează cu sare, piper şi un praf de zahăr.

Se scot cotletele din cuptor; se lasă să se odihnească puţin. Se aşază decorativ pe farfurii preîncălzite, cu legumele. Se ornează cu coajă de citrice.

Cotlete de miel cu legume asortate

Cotlete de miel cu legume asortate

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Cotletele de miel imi plac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.