Cotlete de miel cu legume asortate
PrinteazaO reteta de cotlete de miel cu legume asortate din: cotlete de miel, ulei, pulpa de dovleac, merisoare, portocala, lamaie, ceapa, sare, piper, unt, suc de merisoare si zahar.
- 800 g cotlete de miel
- 2 linguri ulei
- 600 g pulpa de dovleac
- 200 g merisoare proaspete
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 1 lingura unt
- 100 ml suc de merisoare
- zahar
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 100C. Cotletele se sareaza si se pipereaza bine si se prăjesc în ulei încins, la foc iute, de jur-împrejur.
Se scot şi se aşază pe o tavă unsă; se coc la cuptor cca 40-50 min.
Pulpa de dovleac se taie bucăţi. Se spală citricele cu apă fierbinte, se şterg şi se taie fâşii de coajă. Se stoarce sucul. Ceapa se toacă. Se topeşte untul şi se căleşte ceapa până ce devine translucidă. Se adaugă pulpă de dovleac şi merişoare şi se călesc puţin împreună.
Se stinge cu suc de citrice şi de merişoare şi se lasă legumele să fiarbă la foc mijlociu cca 15-20 min. Se condimentează cu sare, piper şi un praf de zahăr.
Se scot cotletele din cuptor; se lasă să se odihnească puţin. Se aşază decorativ pe farfurii preîncălzite, cu legumele. Se ornează cu coajă de citrice.
Cotlete de miel cu legume asortate
Pofta buna!
Cotletele de miel imi plac