Cotlete de miel cu legume
PrinteazaCotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni, ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel si usturoi.
Ingrediente:
- cate 2 dovlecei galbeni si verzi
- cate 2 ardei grasi rosii si verzi
- 1 ceapa
- 1 lingurita frunze de cimbru tocate
- sare
- piper
- 1 lingura unt
- 12 cotlete de miel
- 1 catel de usturoi
Preparare:
Cotlete de miel cu legume: Pregatiti legumele. Taiati dovlecelul felii rotunde, iar ardeiul bucati. Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Frigeti legumele pregatite si ceapa intr-o tigaie grill sau pe o folie de aluminiu circa 5 minute, presarati putin cimbru peste ele si condimentati-le dupa gust, iar la final adaugati untul si lasati-l sa se topeasca.
Spalati cotletele cu apa rece si uscati-le pe un servet de bucatarie. Frigeti-le pe gratar 2-3 minute pe fiecare parte. La final adaugati usturoiul tocat marunt peste carne, sarafi-o si piperati-o.
Serviti cotletele impreuna cu legumele la gratar si ornati-le dupa cum doriti. Pentru garnitura, puteti pregati cartofi in folie de aluminiu cu sos de smantana.
Pofta buna!