Cotlete de miel marinate
PrinteazaO reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc de lamaie, miere, ulei de masline, sare, piper, cartofi, fasole verde, unt, smantana si frunze de papadie.
- 600 g cotlete de miel
- 2 catei de usturoi
- 1 fir de patrunjel
- 1 ardei iute
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura miere
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 600 g cartofi
- 200 g fasole verde
- 50 g unt
- 100 ml smantana
- 100 g frunze de papadie tinere
Mod de preparare:
Se curăţă cotletele de grăsi¬mea de prisos, se spală, se şterg. Se curăţă şi se taie felii usturoiul. Se toacă pătrunjelul şi ardeiul iute curăţat în prealabil de seminţe. Se prepară marinată: se amestecă usturoiul cu pătrunjel tocat şi chili, suc de lămâie, miere şi ulei, sare şi piper. Se aşază carnea într-o tavă adâncă şi se toarnă deasupra marinată.
Se acoperă cu folie şi se dă la frigider cel puţin 1 oră, cel mai bine peste noapte. Se încinge cuptorul la 200 °C. Intr-o tigaie, se prăjesc cotletele pe ambele feţe, fără adaos de grăsime. Se aşază apoi din nou în tavă şi se mai coc la cuptor 15 minute. Trebuie să rămână roz şi zemoase la interior.
Se decojesc cartofii, se taie mărunt şi se fierb în apă cu sare cea 15 min. în timpul ultimelor 5 minute de fierbere, se adaugă în oală şi fasolea verde, tăiată bucăţi de cea 1 cm. Se scurg apoi legumele; la cartofi se adaugă unt şi smântână, sare şi piper. Se prepară un piureu. Cotletele se asezonează cu frunze tinere de păpădie. Separat se servesc piureul de cartofi şi fasolea verde.
Cotlete de miel marinate
Pofta buna!