Cotlete de miel pe pat de salata de orez
PrinteazaCotlete de miel pe pat de salata de orez din: orez basmati, ulei de masline, otet de vin alb, chimion, migdale, rosii, masline, patrunjel, cotlete de miel.
- 250gr orez basmati
- 4 lg ulei de masline
- 2 lg otet de vin alb
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 75gr migdale intregi
- 4 rosii, cubulete
- 100gr masline si verzi marinate in usturoi
- 1 mana patrunjel, tocat
- 4 cotlete de miel
Mod de preparare:
Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă clocotită, sărată în prealabil.
Scurge-l şi trece-l imediat prin apă rece, până când se răceşte complet.
Intre timp, pune uleiul, oţetul, usturoiul şi chimionul într-un borcan cu capac.
Asezonează dressingul din abundenţă, apoi agită borcanul pentru ca ingredientele să se mixeze bine.
Prăjeşte migdalele într-o tigaie mică, amestecând, timp de 1-2 minute. Lasă-le să se răcească, apoi toacă-le grosier.
Amestecă orezul cu migdalele, roşiile, măslinele şi pătrunjelul. Incinge o tigaie-grill şi asezonează bine mielul.
Când tigaia s-a încins, aşază în ea cotletele. Lasă-le pe foc 7-8 minute, întorcându-le ocazional pe partea cealaltă.
Scoate-le din tigaie, acoperă-le cu folie de aluminiu şî lasă-le să se odihnească 2 minute.
Toarnă dressingul peste salata de orez şi amestecă bine. Peste salată aşază cotletele de miel şi serveşte.
Cotlete de miel pe pat de salata de orez
Pofta buna!