Cotlete de miel pe pat de salata de orez

Printeaza

Cotlete de miel pe pat de salata de orez din: orez basmati, ulei de masline, otet de vin alb, chimion, migdale, rosii, masline, patrunjel, cotlete de miel.

Ingrediente: Cotlete_de_miel_pe_pat_de_salata_de_orez

  • 250gr orez basmati
  • 4 lg ulei de masline
  • 2 lg otet de vin alb
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 75gr migdale intregi
  • 4 rosii, cubulete
  • 100gr masline si verzi marinate in usturoi
  • 1 mana patrunjel, tocat
  • 4 cotlete de miel

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă clocotită, sărată în prealabil.

Scurge-l şi trece-l imediat prin apă rece, până când se răceşte complet.

Intre timp, pune uleiul, oţetul, usturoiul şi chimionul într-un borcan cu capac.

Asezonează dressingul din abundenţă, apoi agită borcanul pentru ca ingredientele să se mixeze bine.

Prăjeşte migdalele într-o tigaie mică, amestecând, timp de 1-2 minute. Lasă-le să se răcească, apoi toacă-le grosier.

Amestecă orezul cu migdalele, roşiile, măslinele şi pătrunjelul. Incinge o tigaie-grill şi asezonează bine mielul.

Când tigaia s-a încins, aşază în ea cotletele. Lasă-le pe foc 7-8 minute, întorcându-le ocazional pe partea cealaltă.

Scoate-le din tigaie, acoperă-le cu folie de aluminiu şî lasă-le să se odihnească 2 minute.

Toarnă dressingul peste salata de orez şi amestecă bine. Peste salată aşază cotletele de miel şi serveşte.

Cotlete de miel pe pat de salata de orez

Cotlete_de_miel_pe_pat_de_salata_de_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.