Cotlete de miel cu pesmet
PrinteazaCotlete de miel cu pesmet din: cotlete de miel, faina,ou, lapte, pesmet, patrunjel, coaja de lamaie, ulei.
- 16 cotlete de miel, cu os, fara grasime
- 2 linguri de faina
- 1 ou
- 3 linguri de lapte
- lOOg de pesmet
- 1 legatura patrunjel, tocat
- coaja rasa de la 2 lamai
- ulei, pentru prajit
Mod de preparare:
Indeparteaza orice bucata de grasime de pe cotlete. Acopera-le cu folie alimentara si bate usor carnea cu un sucitor, cat s-o aplatizezi putin.
Pune carnea intr-un bol si presara peste ea faina, sare si piper.
Bate oul cu laptele intr-un bol. Intr-un altul, pune pesmetul, patrunjelul si coaja rasa de lamaie. Incinge cuptorul la 200°C.
Incinge suficient ulei intr-o tigaie mare.
Tavaleste fiecare cotlet de miel prin ou, apoi prin pesmet, apasand usor pentru ca acesta sa se lipeasca de carne.
Prajeste bucatile de carne in ulei incins cate 2 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii.
Lasa-le sa se scurga pe servete de hartie. Cand ai terminat de prajit cotletele, pune-le intr-o tava si da-le la cuptor inca 3 minute.
Astfel te asiguri ca orice portiune a osului care n-a atins tigaia se coace. Lasa-le sa se raceasca, apoi serveste.
Cotlete de miel cu pesmet
Pofta buna!