Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
PrinteazaO reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan.
- 6 cotlete de miel
- 3 linguri oţet balsamic
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 mână de mentă
- 300 g de mazare congelată
- 2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Se marinează cotletele de miel în 2 linguri de oţet balsamic, 2 linguri ulei, jumătate din cantitatea de mentă mărunţită şi condimente. Între timp, se pune mazărea la fiert în apă ce clocoteşte, timp de 2 minute.
Se scurge mazărea şi se mixează împreună cu restul de mentă, oţet balsamic, ulei de măsline, parmezan şi puţină sare, până ajunge la consistenţa unui piure. Se încălzeşte puţin într-o tigaie, înainte de a se servi.
Cotletele de miel se pregătesc pe grill, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Se lasă 5 minute acoperite, după care se servesc cu piureul de mazăre.
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
Pofta buna!