Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic.
- 1 linguri ulei de măsline
- 8 cotlete de miel
- 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici
- 2 crenguţe de rozmarin
- 4 căţei de usturoi, întregi
- 250g de roşii cireaşă
- 1 lingură de oţet balsamic
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200 °C/gaz 7. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tavă sau într-o tigie pentru sotat. Se rumenesc cotletele de miel două minute pe fiecare parte, apoi se dau deoparte.
Se adaugă restul de ulei şi se prăjesc cartofii 4-5 minute, până ce încep să se rumenească.
Se adaugă rozmarinul şi usturoiul, după care se aranjează cotletele în amestec. Se dă totul la cuptor pentru 20 de minute, apoi se presară cu roşii şi oţet. Se mai lasă 5 minute până ce roşiile încep să se crape.
Se scoate din cuptor şi se serveşte direct din tavă.
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
Pofta buna!