Kebab de miel cu legume la grătar din: carne de miel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper negru, ceapa, ardei gras, dovlecel, ciuperci, rosii cherry. Ingrediente: 500 g carne de miel 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 2 căței de usturoi, tocați […]
Cotlete de miel cu rozmarin – reteta delicioasa si usor de preparat
PrinteazaCotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ardei iute, otet aromat, vin, unt, faina.
- 8 cotlete de miel
- sare
- piper
- 2 fire rozmarin
- 2 fire usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 1 ardei iute
- 2 linguri otet aromat
- 100 ml vin alb
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Se spală cotletele, se şterg şi se bat puţin; se sărează şi se piperează.
Se pisează în mojar acele de rozmarin cu usturoi şi ulei de măsline; se adaugă ardei iute tocat şi oţet.
Se aplică această compoziţie pe ambele feţe ale cotletelor şi se lasă să se odihnească cca 30 min.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se prăjesc mai întâi pe ambele feţe într-o tigaie de teflon, apoi se aşază într-o tavă mare şi se toarnă vin.
Se mai coc la cuptor 20 min., apoi se scot şi se lasă să se odihnească.
In tavă se toarnă putină apă si se fierbe sosul, se adaugă apoi puţin unt şi făină şi se lasă să fiarbă 5 min.
Se aşază cotletele în sos.
Cotlete de miel cu rozmarin
Pofta buna!
Omleta cu carne de miel din: carne de miel maruntita, parmezan, maioneza, hrean, unt, oua. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de […]