Cotlete de miel cu rozmarin
PrinteazaO reteta de cotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, rozmarin, ulei de masline, masline, unt, coaja de lamaie si usturoi.
- 8 cotlete de miel duble (unite pe sira spinarii)
- 2 fire rozmarin
- 7 linguri ulei de masline
pentru unt cu masline:
- 75 g masline negre tocate
- 100 g unt
- coaja de lamaie rasa
- 2 catei de usturoi pisati
Mod de preparare:
Cotletele de miel se bat uşor şi se condimentează cu sare şi piper. Rozmarinul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu uleiul de măsline. Cu această marinată se ung cotletele de miel şi se lasă la frigider 2 ore.
Se prepară untul cu măsline: se amestecă toate ingredientele indicate, apoi pasta obţinută se introduce în 4 mici forme, care se pun la frigider sau se pune pe o folie care se rulează sub forma unui cilindru şi se dă la frigider, iar pentru servire se taie apoi în 4 rondele.
Cotletele se prepară fie la grătar, câte 5 minute pe fiecare parte, fie se prăjesc în tigaie, câte 3 minute pe fiecare parte, în timpul prăjirii se ung cu restul de marinată. Se servesc cu untul cu măsline scos din forme sau tăiat rondele.
Cotlete de miel cu rozmarin
Pofta buna!