Cotlete de miel cu salata de linte

Printeaza

Cotlete de miel cu salata de linte din: vanata, ulei de rapita, ceapa rosie, cotlete de miel, rozmarin, linte verde, menta, patrunjel, otet balsamic, seminte de pin.

 

Ingrediente: Cotlete_de_miel_cu_salata_de_linte

  • 1 vanata, taiata in doua, pe lungime
  • 1 lingura ulei de rapita
  • 2 cepe rosii, taiate sferturi
  • 300gr cotlete de miel cu grasimea îndepărtată
  • 1 lingură de rozmarin tocat foarte fin
  • 250g de linte verde fiartă
  • câte 1 mână mare de mentă şi pătrunjel
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • 2 linguri seminţe de pin prăjite

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Crestează jumătăţile de vânătă în mai multe locuri şi unge-le cu puţin ulei.

Pune ceapa într-o tavă mică, aşază deasupra vinetele şi coace-le 20 de minute.

Intre timp, asezonează carnea cu piper şi presează rozmarinul pe ea.

Adaugă carnea în tavă şi dă-o la cuptor 25 de minute, până când se fac şi vinetele, şi mielul. Scoate carnea, acoper-o şi las-o să se odihnească 5 minute.

Intre timp, încălzeşte lintea, taie în cuburi jumătăţile coapte de vânătă, apoi amestecă-le într-un bol cu lintea, ceapa, menta, pătrunjelul, oţetul, uleiul rămas şi seminţele de pin.

Taie carnea în cotlete individuale şi serveşte-le cu salata de linte.

Cotlete de miel cu salata de linte

Cotlete_de_miel_cu_salata_de_linte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.