Cotlete de miel cu salata de linte
PrinteazaCotlete de miel cu salata de linte din: vanata, ulei de rapita, ceapa rosie, cotlete de miel, rozmarin, linte verde, menta, patrunjel, otet balsamic, seminte de pin.
- 1 vanata, taiata in doua, pe lungime
- 1 lingura ulei de rapita
- 2 cepe rosii, taiate sferturi
- 300gr cotlete de miel cu grasimea îndepărtată
- 1 lingură de rozmarin tocat foarte fin
- 250g de linte verde fiartă
- câte 1 mână mare de mentă şi pătrunjel
- 1 lingură de oţet balsamic
- 2 linguri seminţe de pin prăjite
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Crestează jumătăţile de vânătă în mai multe locuri şi unge-le cu puţin ulei.
Pune ceapa într-o tavă mică, aşază deasupra vinetele şi coace-le 20 de minute.
Intre timp, asezonează carnea cu piper şi presează rozmarinul pe ea.
Adaugă carnea în tavă şi dă-o la cuptor 25 de minute, până când se fac şi vinetele, şi mielul. Scoate carnea, acoper-o şi las-o să se odihnească 5 minute.
Intre timp, încălzeşte lintea, taie în cuburi jumătăţile coapte de vânătă, apoi amestecă-le într-un bol cu lintea, ceapa, menta, pătrunjelul, oţetul, uleiul rămas şi seminţele de pin.
Taie carnea în cotlete individuale şi serveşte-le cu salata de linte.
Cotlete de miel cu salata de linte
Pofta buna!