O reteta de cotlete de miel cu sos alb din: cotlete de miel, sare grunjoasa, piper, cimbru, vin rose, unt, faina, lapte, usturoi, zahar si cartofi copti.
Ingrediente:
un kg cotlete de miel
sare grunjoasă
piper negru măcinat
cimbru uscat şi măcinat
200 ml vin rose
Pentru sos:
100 g unt
2 linguriţe făină
300 ml lapte
cimbru verde
3 fire usturoi
o linguriţă zahăr
8-10 cartofi copţi
Mod de preparare:
Se spală cartofii, se şterg şi se înfăşoară în hârtie de copt. Se aşază în tavă şi se coc la 180°C.
Cotletele se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se rumenesc puţin în tigaia încinsă. Se stropesc apoi cu vin şi se bagă într-o altă tavă, la cuptor, aproximativ o oră.
Intre timp, se pregăteşte sosul. Se topeşte untul, se adaugă usturoiul măcinat, sarea, piperul, cimbrul, zahărul, făina cernută şi, la final, laptele călduţ.
Se amestecă şi se obţine o cremă fină şi aromată. Se lasă câteva minute să clocotească şi se serveşte cu cotletele de miel şi cu cartofii copţi.
Cotlete de miel la tava din: cotlete de miel, mazare, fasole verde, morcovi, porumb, lamaie, ulei, sare, piper alb, rozmarin, bulion. Ingrediente: 4 cotlete de miel 200 g mazăre 100 g fasole verde 2 morcovi 100 g porumb din conservă 1 lămâie 50 ml ulei sare piper alb măcinat 1 fir de rozmarin 100 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.