Cotlete de miel cu sos si rozmarin
PrinteazaCotlete de miel cu sos si rozmarin din: cotlete de miel, lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa, sos de soia, mustar, zahar brun, pudra de chili, sos de rosii, rozmarin verde.
- 6 cotlete de miel
pentru marinat:
- 1 lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi, taiati rondele
- sare si piper macinat
pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita zahar brun
- 2 linguri otet
- 200 ml sos de rosii
- 1/2 lingurita pudra de chili
- sare si piper, dupa gust
pentru decor:
- crengute de rozmarin verde
Mod de preparare:
Porţionezi cotletele şi le aşezi într-un castron. Separat, amesteci zeama unei lămâi stoarse, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper măcinat şi usturoiul tăiat felii subţiri (sau zdrobit).
Ungi cu acest baiţ cotletele, acoperi castronul cu folie alimentară şi laşi cotletele la frigider circa 2 ore să se aromatizeze şi să se frăgezească.
Intre timp, prepari sosul. Rumeneşti uşor ceapa şi usturoiul zdrobit în uleiul de măsline, stingi cu sos de soia, adaugi restul ingredientelor plus 2 linguri de apă caldă şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, aproximativ 10-20 de minute, până capătă consistenta unui sos legat.
Scoti cotletele din baiţ, le aşezi pe grătarul bine încins şi le rumeneşti câte 5-6 minute, pe fiecare parte, până sunt bine pătrunse, dar rămân suculente.
Le serveşti imediat stropite cu sosul preparat şi garnisite cu crenguţe verzi de rozmarin parfumat.
Cotlete de miel cu sos si rozmarin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/cotlete-de-miel-cu-sos