Cotlete de miel in sos tomat

Printeaza

Cotlete de miel in sos tomat din: cotlete de miel, rozmarin, sare, piper, ardei iute, ulei, dovlecei, busuioc, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, vin rosu, sos de soia si otet balsamic.

Cotlete_de_miel_in_sos_tomat

 

Ingrediente:

  • 8 cotlete de miel
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 dovlecei
  • busuioc proaspăt

Pentru sosul de roşii:

  • 400 g pulpă de roşii
  • 2-3 căţei usturoi
  • o linguriţă ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

Pentru sosul de vin:

  • 3 linguri vin roşu
  • 3 linguri sos de soia
  • o lingură oţet balsamic
  • o linguriţă ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu ulei de măsline se pune conţinutul unei cutii de conserve de pulpă de roşii si se adaugă usturoiul pisat, sare, piper si puţin praf de busuioc.

Se lasă pe foc 10 minute, până scad roşiile, apoi se trage tigaia deoparte.

Cotletele se ung cu ulei pe ambele părţi, se presară cu sare şi pi­per şi se pun câte 5 minute pe fiecare parte, pe grătarul încins, alături de dovleceii tăiaţi fâşii mai late.

Se aduc la masă cot­letele alături de sosul de roşii şi dovleceii presăraţi cu sare, piper, rozma­rin, ardei iute tocat si sosul de vin obţinut prin amestecarea ingredientelor. Se decorează cu busuioc proaspăt.

 

Cotlete de miel in sos tomat

Cotlete_de_miel_in_sos_tomat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.