Cotlete de miel in sos tomat
PrinteazaCotlete de miel in sos tomat din: cotlete de miel, rozmarin, sare, piper, ardei iute, ulei, dovlecei, busuioc, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, vin rosu, sos de soia si otet balsamic.
Ingrediente:
- 8 cotlete de miel
- rozmarin
- sare
- piper
- ardei iute
- 2-3 linguri ulei
- 2 dovlecei
- busuioc proaspăt
Pentru sosul de roşii:
- 400 g pulpă de roşii
- 2-3 căţei usturoi
- o linguriţă ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc uscat
Pentru sosul de vin:
- 3 linguri vin roşu
- 3 linguri sos de soia
- o lingură oţet balsamic
- o linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei de măsline se pune conţinutul unei cutii de conserve de pulpă de roşii si se adaugă usturoiul pisat, sare, piper si puţin praf de busuioc.
Se lasă pe foc 10 minute, până scad roşiile, apoi se trage tigaia deoparte.
Cotletele se ung cu ulei pe ambele părţi, se presară cu sare şi piper şi se pun câte 5 minute pe fiecare parte, pe grătarul încins, alături de dovleceii tăiaţi fâşii mai late.
Se aduc la masă cotletele alături de sosul de roşii şi dovleceii presăraţi cu sare, piper, rozmarin, ardei iute tocat si sosul de vin obţinut prin amestecarea ingredientelor. Se decorează cu busuioc proaspăt.
Cotlete de miel in sos tomat
Pofta buna!