Cotlete de miel la tava cu cartofi si morcovi din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente, vin rosu demisec, usturoi, cartofi, morcovi.
Ingrediente:
16 bucati coaste de miel
rozmarin
50 ml ulei de floarea-soarelui
sare
piper negru şi roşu
condimente speciale pentru carne de miel
100 ml vin roşu demisec
4-5 căţei usturoi
6 cartofi
4 morcovi
Mod de preparare:
Pentru început, se curăţă coastele de pieliţe, se spală bine, se lasă să se scurgă, se condimentează cu sare, piper şi condimente speciale pentru carne de miel şi se lasă câteva minute la macerat.
După aceea, se iau şi se pun la prăjit în uleiul încins.
Se lasă să se rumenească la foc mic, cât să-şi schimbe culoarea şi apoi se aşază în tavă, se stropesc cu vin şi cu puţină apă şi se bagă în cuptor, la 120° C.
În acest timp, se curăţă cartofii şi morcovii, se taie rondele şi se pun în tavă împreună cu costiţele de miel.
Se lasă în cuptor şi se stropesc cu sosul de vin ca să nu se usuce.
Spre sfârşit, cu 15 minute înainte de a opri cuptorul, se presară crenguţe de rozmarin şi usturoi pisat sau măcinat.
Costiţele se servesc ornate cu rozmarin verde şi cu salată de crudităţi sau salată verde.
Cotlete de miel la tava din: cotlete de miel, mazare, fasole verde, morcovi, porumb, lamaie, ulei, sare, piper alb, rozmarin, bulion. Ingrediente: 4 cotlete de miel 200 g mazăre 100 g fasole verde 2 morcovi 100 g porumb din conservă 1 lămâie 50 ml ulei sare piper alb măcinat 1 fir de rozmarin 100 g […]
Cotlete de miel cu legume, la tava din: cotlete de miel, mazare, fasole verde, morcovi, porumb, lamaie, ulei, sare, piper alb, rozmarin, bulion. Ingrediente: 6 cotlete de miel 200 g mazăre 100 g fasole verde 2 morcovi 100 g porumb din conservă 1 lămâie 50 ml ulei sare piper alb măcinat 1 fir de rozmarin […]
Cotlet de miel cu vin la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin, rozmarin, ulei, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sare piper piper boabe 2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin 3-4 linguri ulei 2-3 fire usturoi verde 2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet de mere Mod de […]
Ce bine arata, desi nu ma omor dupa carnea de miel
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Ce bine arata, desi nu ma omor dupa carnea de miel