Cotlete de oaie la grătar cu garnitură
PrinteazaO reteta de cotlete de oaie la gratar cu garnitura din: cotlete de oaie, rosii, rinichi de oaie, slanina afumata, ciuperci, unt, usturoi, cartofi, sos de rosii, sare, piper si patrunjel verde.
Ingrediente
- 5 cotlete de oaie
- 5 roşii
- 5 rinichi de oaie
- 5 felii de slănină afumată
- 5 ciuperci
- 2 linguri de unt
- 1 cătel de usturoi
- 4-5 cartofi pai
- 300 g sos de roşii
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Untul se amestecă bine cu usturoiul pisat, cu pătrunjelul tocat mărunt, cu roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate în sferturi. Apoi se frig ciupercile pe grătar şi se păstrează în cuptorul cald, deschis. Se prăjesc apoi pe grătar rinichii şi se pun lângă ciuperci, apoi se prăjesc pe grătar cotletele şi slănina.
Pe o farfurie mare, se aşează cotletele cu feliile de slănină, cu ciupercile şi roşii. între cotlete se pun rinichii şi în mijloc cartofii pai. Se servesc cu sos de roşii şi usturoi.
Poftă bună!