Cotlete cu orez
PrinteazaCotlete cu orez din: orez, cotlete de porc, unt, ulei, untura, ceapa, parmezan, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g orez
- 5 cotlete frumoase de porc
- unt
- ulei
- untură
- 1 ceapă
- parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Daţi în clocot 2 1/2 l apă în care turnaţi încet orezul. Scuturaţi vasul de câteva ori, acoperiţi şi fierbeţi la foc bun, 12-14 minute.
Luaţi vasul de pe foc, amestecaţi bine orezul, acoperiţi cu un şervet foarte curat, udat şi bine stors, peste şervet, puneţi capacul şi lăsaţi aşa 15 minute.
Separat, răzuiţi ceapa şi căliţi-o in unt. Puneţi aici, sare şi piper după gust, apoi adăugaţi grăsimile cu parmezanul ras.
Rumeniţi pe ambele feţe cotletele şi aduceţi-le la masă pe farfurii cu garnitură de orez, decorate cu parmezan ras.
Cotlete cu orez
Pofta buna!