Cotlete pane
PrinteazaCotlete pane
- 5 cotlete
- 2 linguri unt sau untură pentru prăjit
- sare
- piper
Pentru pane :
- pesmet
- 2 ouă
Alegem cotletele, tăiem vertebrele, desfacem cotletele prin tăieturi în lungul coastelor, apoi curăţăm fiecare cotlet, adică tăiem tendoanele şi carnea de prisos. Netezim cotletele cu un ciocan, ca să aibă aceeaşi grosime. Dăm sare şi piper pe amandouă părţile.
Apoi muiem cotletele în ou bătut şi le batem în pesmet fin, pisat şi cernut.
Cu 20 minute înainte de a servi cotletele, punem grăsimea într-o tigaie şi cand s-a încins, adăugăm cotletele. Le prăjim puţin pe amîndouă părţile, la un foc viu. Cand cotletele s-au rumenit, domolim focul şi le lăsăm pană se pătrund bine de căldură.
Aşezăm cotletele pe farfurie cu osul înăuntru ; putem înveli capetele oaselor în cocarde de hartie. Servim cu cartofi întregi prăjiţi, sau cu orice altă garnitură de zarzavat.
Cotletele de viţel se pot frige la grătar, la fel ca biftecul la gratar.
Pofta buna!