Cotlete cu papadie
PrinteazaO reteta de cotlete cu papadie din: cotlete de porc, frunze de papadie, ulei de masline, otet balsamic, seminte de chimen, sare si piper.
- 8 cotlete de porc
- 4 legaturi frunze de papadie
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- 100 g parmezan
- 1 lingurita seminte de chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bateţi puţin cotletele pentru a le frăgezi şi a le întinde. Prăjiţi- le apoi câte 5 minute pe fiecare parte în ulei încins, la foc iute. Scoateţi feliile prăjite şi păstrati- le la cald.
Separat, rumeniţi în ulei seminţele de chimen, apoi adăugaţi frunzele de păpădie întregi, bine spălate şi scurse de apă.
Potriviţi de sare şi piper. Amestecaţi bine cu o lingură de lemn, stropiţi frunzele cu oţetul balsamic şi luaţi repede vasul de pe foc. Lăsaţi-l acoperit 5 minute.
Seviţi pe farfurii încălzite, câte două cotlete la o porţie, aşezaţi frunzele de păpădie călite şi radeţi deasupra parmezan pe răzătoarea mare.
Cotlete cu papadie
Pofta buna!