Cotlete cu pesto

Printeaza

Cotlete cu pesto din: cotlete de porc, taitei, busuioc, usturoi, pesmet, sare, ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc de circa 100 g fiecare, groase de 1 cm
  • 175 g tăiţei lungi, fără ou
  • 85 g frunze de busuioc verde
  • 3 căţei de usturoi
  • piper
  • 2 linguriţe pesmet
  • 4 linguriţe ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Fierbi tăiţeii al dente, reducând cu 2 minute timpul indicat pe ambalaj.

Intre timp, cureţi usturoiul, speli frunzele de busuioc şi le mixezi în robotul de bucătărie, împreună cu puţin piper, până când se mărunţesc frunzele de busuioc.

Adaugi pesmetul, amesteci şi stropeşti totul cu 1 lingură de ulei.

Ungi o tigaie mare şi grătarul cu 1 linguriţă ulei de măsline. Incingi tigaia la foc iute, pui cotletele şi le prăjeşti câte 1 minut pe fiecare parte, până capătă o crustă.

Le scoţi din tigaie, le acoperi cu sos pesto şi le frigi pe grătar câte 2 minute pe fiecare parte, până se pătrund.

Repartizezi în farfurii tăiţeii calzi, îi stropeşti cu uleiul de măsline rămas şi aşezi deasupra cotletele. Serveşti imediat preparatul cald.

Cotlete cu pesto

Cotlete_cu_pesto

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Dar in poza nu este nici un pesto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.