Cotlete picante de porc
PrinteazaCotlete picante de porc din: cotlete de porc, condimente tandoori, ulei, unt, usturoi, ghimbir, ardei iute, pasta de tomate, coriandru, smantana, zahar brun.
- 4×250 g cotlete de porc fără os
- 10 g condimente tandoori
- câte 15 ml ulei şi unt
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 1 bucăţică de ghimbir proaspăt, curăţat de coajă şi ras
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
- 45 ml pastă de tomate
- 10 g coriandru măcinat
- 250 ml smântână
- 10 g zahăr brun
- 150 g alune macinate
- coriandru
Mod de preparare:
Dă cotletele de porc prin condimentele tandoori, apoi rumeneşte-le în ulei şi unt. Lasă-le deoparte. în aceeaşi cratiţă prăjeşte usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, coriandrul şi pasta de tomate împreună, timp de 1 minut, sau până când începe să se simtă aromele.
Adaugă smântână şi zahărul brun şi lasă să dea în fiert. Adaugă carnea şi lasă să fiarbă până când s-a pătruns suficient. Serveşte preparatul presărat cu alune şi coriandru, alături de o garnitură de orez basmati.
Pofta buna!