Cotlete cu piersici la grătar
PrinteazaCotlete cu piersici la grătar din: cotlete, otet balsamic, zeama de lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar tos, frunze de spanac.
Ingrediente:
- 4 cotlete mari fara os
- 4 linguri otet balsamic
- 2 linguri zeama de lime
- 3 lingurite cimbru proaspat, tocat
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper proaspat macinat
- 4 piersici mari, decojite, taiate in jumatati (scoateti samburii)
- 1 lingurita zahar tos
- 4 cani frunze grase de spanac
Mod de preparare:
Bateţi uşor carnea. Amestecaţi 2 linguri oţet, zeama de lime, cimbrul, sarea şi piperul.
Păstraţi 2 linguri de amestec, turnaţi restul peste carne, într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar.
Amestecaţi bine carnea cu marinata, închideţi recipientul şi lăsaţi în frigider 1 oră.
Din când în când, mai răsuciţi carnea, să se acopere bine cu marinata.
Puneţi jumătăţile de piersici pe o tavă, cu partea tăiată în sus, stropiţi cu restul de oţet.
Scoateţi carnea din friger, lăsaţi-o 10-15 min, apoi frigeţi-o pe grătar.
Puneţi şi piersicile la fript (să nu fie jarul foarte puternic), cu partea tăiată în jos, şi lăsaţi-le cca 4 min.
Intoarceţi-le, presăraţi puţin zahăr pe fiecare şi mai lăsaţi-le încă 2 min.
Opăriţi spanacul cât să se înmoaie puţin frunzele. Stropiţi-1 cu marinata pastrată şi amestecaţi uşor.
Serviţi fripturile cu piersici, pe pat de spanac.
Cotlete cu piersici la grătar
Pofta buna!