Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor
PrinteazaCotlete de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi, patrunjel, piper negru, enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere neagra, zahar brun, cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 8 boabe de piper negru
- 5 boabe de enibahar
- 2 foi de dafin
- 3 kg cotlete de porc
- sare
- 300 ml bere negră
- 80 g zahăr brun
- 150 ml cidru
- 1 linguriță de chili
- 400 g cepe mici
- piper
- 1 legătură verdeață asortată (cimbru, rozmarin)
Mod de preparare:
Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor: spală și se curăță legumele. Mirodeniile se așază toate într-un săculeț improvizat din tifon.
spală cotletele sub jet de apă și se așază într-o oală; se toarnă apă, astfel încât să le acopere.
adaugă legumele și mirodeniile, se sărează, se dau în clocot și se lasă să fiarbă 2,5 ore, până ce carnea devine fragedă.
Într-o crăticioară, se amestecă berea cu cidrul și se topește înăuntru zahărul. dă în clocot și se adaugă chili; se dă deoparte.
scot cotletele din zeamă. Se crestează șoriciul și se așază cotletele într-o tavă; se sărează și se piperează.
curăță ceapa și se taie inele. Se așază de jur-împrejurul cotletelor ceapă și verdeață și se stropește totul cu sos de bere; se coace cca 50 min. în cuptorul încins la 185 °C.
Între timp se unge cu sos din tavă. În final se ridică temperatura din cuptor la 220 °C, pentru ca șoriciul să devină crocant. Înainte de servire se sărează.
Pofta buna!