Cotlete de porc si carnati oltenesti
PrinteazaCotlete de porc si carnati oltenesti din: cotlet de porc, carnati, apa, malai, vin, amidon, cuisoare, zahar, faina, scortisoara, boia, maghiran, cimbru, ulei, sare, piper.
- 4 cotlete de porc
- 3 cârnaţi olteneşti
- 1 ceaşcă cu apă
- 1 cană cu mălai
- 1 cană cu vin alb
- 1 linguriţă cu amidon
- 1 cuişor
- 1 linguriţă cu zahăr
- 5 linguri cu făină
- scorţişoară
- boia iute
- maghiran
- cimbru
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Pune la fiert apa cu un praf de sare. Adaugă mălaiul şi amestecă energic.
După ce a dat într-un clocot, opreşte focul. Pe pătrăţele din hârtie de copt, întinde cu pensula din pasta de mălai.
Lasă-le la cuptor 15 minute.
Separat, taie cârnaţii în bucăţi potrivite şi pune-i la fiert într-o cană cu vin amestecat cu o linguriţă cu zahăr, un cuişor şi un praf de scorţişoară.
Intre timp, amestecă făina cu sare, piper, boia, cimbru şi maghiran.
Trece cotletele prin amestecul de făină şi rumeneşte-le în ulei.
Scoate cotletele pe farfurie, iar în grăsimea rămasă, adaugă linguriţa cu amidon.
Stinge cu puţin din vinul în care au fiert cârnaţii, până obţii un sos bine legat.
Serveşte cotletele cu mălai, cârnăciori şi sos de vin.
Cotlete de porc si carnati oltenesti
Pofta buna!