Cotlete de porc cu ciuperci
PrinteazaCotlete de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 4 bucati cotlet de porc
- 500 g sparanghel
- zeama de la o lamaie
- 2-3 linguri otet balsamic
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- cimbru verde
- 2-3 linguri coniac
- 175 g unt
Mod de preparare:
Se condimentează carnea cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru. Se unge cu unt şi cu ulei de măsline şi se stropeşte cu coniac. Se lasă la macerat, la rece, 30 de minute.
Se curăţă sparanghelul, se spală, se strânge în 2-3 mănunchiuri, se leagă şi se fierbe în apă cu sare. Ciupercile se curăţă, se feliază şi se sotează în unt. Se presară sare.
Se pun cotletele pe grătar şi, după ce s-au făcut, se servesc cu ciupercile sotate şi cu sparanghelul stropit cu oţet balsamic şi zeamă de lămâie.
Cotlete de porc cu ciuperci
Pofta buna!