Cotlete de porc cu ierburi şi lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de porc cu ierburi si lamaie din: cotlete de porc, usturoi, patrunjel, seminte de fenicul, suc si coaja de lamaie, lamaie, ulei de masline si frunze de dafin.
- 6 cotlete de porc
- 3 căţei de usturoi striviţi
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
- ½ linguriţă seminţe de fenicul tocate grosier
- coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie, plus
- 1 lămâie tăiată sferturi
- 3 linguri ulei de măsline
- 6 frunze de dafin
Mod de preparare:
Se pune carnea de porc într-un vas. Se ung cotletele cu un amestec de usturoi, pătrunjel, seminţe de fenicul, coajă şi suc de lămâie, ulei şi dafin. Se lasă la marinat cel puţin o oră şi cel mult o zi.
Se încinge un grătar, o tigaie sau o tigaie-grătar. Se asezonează cotletele, apoi se frig 5-8 minute pe fiecare parte până ce se pătrund complet (dacă se gătesc în mai multe rânduri, se învelesc cotletele prăjite în folie de aluminiu până ce sunt toate gata).
Se adaugă sferturile de lămâie în ultimul minut, ca să se rumenească, apoi se servesc împreună cu carnea de porc.
Cotlete de porc cu ierburi şi lămâie
Pofta buna!