Cotlete de porc invelite in bacon afumat
PrinteazaCotlete de porc invelite in bacon afumat din: cotlete de porc, bacon afumat, mustar, vin alb sec, untura de porc, boabe de enibahar, cimbru, supa de legume, sare si piper.
- 8 cotlete de porc (bucata intreaga)
- 300 g bacon afumat (taiat in felii subtiri)
- 100 g mustar
- 150 ml vin alb sec
- 150 g untura de porc
- 4-5 boabe de enibahar
- 2-3 crengute de cimbru
- 500 ml supa de legume (din cub)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe cu un cuţit ascuţit, curăţaţi coastele de carne, presăraţ-o cu sare şi piper, ungeţi-o cu muştar, înveliţi-o în felii de bacon şi legaţi-o cu aţă alimentară.
Puneţi-o într-o tavă mai adâncă, împreună cu supa de legume, untura şi vinul, adăugaţi boabele de enibahar, cimbrul şi potriviţi de sare şi piper.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi carnea, circa 70 de minute la foc mic sau până când aceasta este bine pătrunsă şi frumos rumenită.
Inainte de a porţiona cotletele, lăsaţi 5 minute să se răcească, apoi tăiaţi felii care să cuprindă neapărat şi câte un os.
Serviţi câte 2 cotlete la o porţie, cu garnitură de piure de cartofi şi cu 2-3 linguri din sosul format în tavă.
Cotlete de porc invelite in bacon afumat
Pofta buna!
Ce-mi palc cum ti-au iesit cotletele astea!
Arata foarte bine cotletele de porc!