Cotlet de porc cu compot de piersici din: orez, cotlete, ulei, miere, lamaie, coriandru, compot, ceapa. Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 1 l supă de pui 8 cotlete de porc cu os 100 ml ulei de măsline 2 linguri de miere sucul de la 1 lămâie 2 linguri cu coriandru proaspăt, mărunţit 2 […]
Cotlete de porc învelite in svaiter
PrinteazaCotlete de porc învelite in svaiter din: cotlet de porc, unt, svaiter, cascaval, lamaie, sare, piper, nucsoara.
- 4 cotlete de porc
- 100 g unt
- 100 g şvaiţer sau caşcaval
- 1 lămâie
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Se despică în două, până la os, fiecare cotlet.
Se desfac apoi ca o carte, se sărează, se piperează, se pune o felie subţire de caşcaval, apoi se strânge carnea peste caşcaval, se unge pe ambele părţi cu unt.
Apoi se pune fiecare într-un pătrat mare de staniol.
Acesta se strânge ca şi cum s-ar face un pachet, dar nu prea strâns.
Staniolul trebuie să rămână umflat, că să nu pocnească în timpul coptului.
Se pun într-o tavă unsă, în cuptor încins şi se coc o jumătate de oră, întorcând odată pachetele, având grijă să fie bine închise.
Când sunt gata, se scot, se rulează staniolul în jurul osului.
Se ornează cu verdeaţă şi, pe fiecare cotlet se pune un bulgăraş de unt frecat cu zeamă de lămâie.
Se servesc cu murături sau salata de lăptuci.
Pofta buna!
Cotlet de porc cu cimbru
Cotlet de porc cu cimbru din: cotlet de porc, cartofi, usturoi, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1-1,5 cotlet de porc fara os 4 cartofi mari 4-5 catei de usturoi cimbru piper negru boabe sare piper Mod de preparare: Impaneaza cotletul cu feliuţe de usturoi şi leagă-l cu sfoară alimentară. Taie cartofii în cuburi. Aşază-i în tavă, […]
Cotlet de porc cu sos de ghimbir
Cotlet de porc cu sos de ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de orez, ghimbir, cuisoare, amidon. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc fara os 1 ceapa feliata 3 catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita de sare ½ lingurita de piper 1 lingura […]