Sirop de Piersici de Casă – Rețeta Perfectă pentru Gustul Verii: o modalitate excelentă de a captura aroma dulce și parfumată a piersicilor proaspete și de a o păstra pentru a te bucura de ea tot anul. Acest sirop este perfect pentru a fi adăugat în băuturi, deserturi sau chiar în diverse rețete de gătit. […]
Cotlete de porc cu jambon si dovlecei
PrinteazaCotlete de porc cu jambon si dovlecei din: ulei, cotlete de porc, jamboon, dovlecei, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 50 ml ulei
- 8 cotlete de porc
- 16 felii șuncă sau jambon
- 4 dovlecei
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
spală bine cotletele de porc, se condimentează cu sare și piper și se pun într-un castron.
presară busuioc și se dau la frigider timp de 3 ore.
unge o tavă de cuptor cu ulei, apoi se pun cotletele de porc, iar deasupra se toarnă sosul în care s-au marinat.
lasă la foc mare până când se caramelizează ușor, apoi se toarnă puțină apă deasupra și se mai lasă la foc mediu 20 de minute.
În ultimele 10 minute la cuptor, se adaugă și feliile de șuncă.
Dovleceii se spală, se taie sferturi, se stropesc cu puțin ulei și se lasă câteva minute pe grătar, întorcându-i pe toate părțile.
servesc calde, stropite cu puțin sos în care au copt. După preferință, se pot savura alături de salată verde cu ceapă verde și lămâie.
Cotlete de porc cu jambon si dovlecei
Pofta buna!
Gâscă cu Sos de Soia și Ghimbir
Gâscă cu Sos de Soia și Ghimbir – Gâsca este gătită la cuptor până devine fragedă și pielea capătă o textură crocantă. Ungerea periodică cu sosul din tavă asigură că gâsca rămâne suculentă și plină de arome. Odată gătită, gâsca este decorată cu ceapă verde proaspătă, adăugând un contrast de culoare și un plus de […]