Cotlete de porc cu maghiran
PrinteazaCotlete de porc cu maghiran din: cotlete de porc, stafide, vin rosu, mere, ulei, ceapa, mustar, maghiran, piper, sare.
- 4-5 cotlete de porc
- 1/2 kg stafide
- 400 ml vin rosu
- 2 mere
- 4 linguri ulei
- 1-2 cepe de dimensiune mijlocie
- 4 linguri mustar
- 1 lingurita maghiran uscat maruntit
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cu 3 ore înainte de pre¬parare, pui stafidele să se macereze în vin diluat cu apă cât să le acopere. Sărezi şi piperezi cotle¬tele, apoi le ungi cu muştar. Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti 10 minute în 2 linguri de ulei încins, până se rumeneşte uşor.
Scurgi stafidele din vin, dar păstrezi vinul. Adaugi peste ceapă stafidele scurse şi merele curăţate de coajă, tăiate în feliuţe. Laşi vasul pe foc mediu, pentru 5 minute. Nu amesteci conţinutul vasului, ci doar scuturi vasul din când în când, cu scurte mişcări orizontale.
Treci cotletele prin vin, le presari cu maghiran şi le adaugi în vasul cu fructe. Acoperi vasul şi laşi carnea să se înăbuşe până când se frăgezeşte.
Cotlete de porc cu maghiran
Pofta buna!