Cotlete de porc cu maghiran

Printeaza

Cotlete de porc cu maghiran din: cotlete de porc, stafide, vin rosu, mere, ulei, ceapa, mustar, maghiran, piper, sare.

Ingrediente:Cotlete_de_porc_cu_maghiran

  • 4-5 cotlete de porc
  • 1/2 kg stafide
  • 400 ml vin rosu
  • 2 mere
  • 4 linguri ulei
  • 1-2 cepe de dimensiune mijlocie
  • 4 linguri mustar
  • 1 lingurita maghiran uscat maruntit
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cu 3 ore înainte de pre¬parare, pui stafidele să se macereze în vin diluat cu apă cât să le acopere.  Sărezi şi piperezi cotle¬tele, apoi le ungi cu muştar. Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti 10 minute în 2 linguri de ulei încins, până se rumeneşte uşor.

Scurgi stafidele din vin, dar păstrezi vinul. Adaugi peste ceapă stafidele scurse şi merele curăţate de coajă, tăiate în feliuţe. Laşi vasul pe foc mediu, pentru 5 minute. Nu amesteci conţinutul vasului, ci doar scuturi vasul din când în când, cu scurte mişcări orizontale.

Treci cotletele prin vin, le presari cu maghiran şi le adaugi în vasul cu fructe. Acoperi vasul şi laşi carnea să se înăbuşe până când se frăgezeşte.

Cotlete de porc cu maghiran

Cotlete_de_porc_cu_maghiran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.