Cotlete de porc marinate cu salata de castravete
PrinteazaCotlete de porc marinate cu salata de castravete din: cotlete de porc, amestec chinezesc de condimente, sos hoisin, sos de soia, zahar brun, miere, vin, ghimbir, usturoi, sos de peste, zeama de lime, ceapa, ardei iute, castravete, menta, arahide.
- 4 cotlete de porc
pentru marinata:
- 1 lingurita amestec chinezesc de 5 condimente
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingura de sos hoisin
- cate 2 linguri sos de soia, de zahar brun si de miere
- 1 lingurita vin de orez sau vin alb sec
- 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, dat prin razatoare
- 1 catel de usturoi pisat
pentru salata de castraveti:
- 2 linguri sos de peste
- zeama de la 2 lime
- 2 linguri de zahar brun
- 1 salota sau ceapa mica, feliata fin
- 1 ardei iute rosu, feliat subtire
- 1 castravete taiat in jumatate pe lungime, apoi feliat
- 1 legatura mica de menta, tocata grosier
- 50 g de arahide prajite, tocate
Mod de preparare:
Pregăteşte mai întâi marinada amestecând toate ingredientele.
Pune cotletele într-un vas întins sau o tavă, toarnă marinada deasupra, întoarce carnea pe toate părţile ca să fie acoperită uniform de sos şi las-o la marinat cel puţin 30 de minute, preferabil peste noapte.
Pentru salată, pune într-un bol mic sosul de peşte, zeama de lime şi 1 lingură de apă, adaugă zahărul, apoi amestecă până se dizolvă.
Adaugă şalota şi ardeiul iute. Pune castravetele pe o farfurie pentru servit, presară menta, toarnă dressingui peste ele şi adaugă arahide la final.
Incinge grătarul sau o tigaie-grill şi frige cotletele câte 4-5 minute pe fiecare parte, până se pătrund. Serveşte-le împreună cu salata de castraveţi.
Cotlete de porc marinate cu salata de castravete
Pofta buna!