Cotlete de porc cu mere, cicoare roşie şi dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu mere, cicoare rosie si dovlecei din: cotlete de porc, sare de mare, piper negru, ulei de masline, usturoi, unt, frunze de salvie, vin, mere, cicoare rosie, cimbru, otet de cidru, dovlecei, faina si ou.

Ingrediente:Cotlete de porc cu mere, cicoare roşie şi dovlecei

  • 4 cotlete de porc de aproximativ 200 g fiecare
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 40 g de unt
  • 2-3 frunze de salvie
  • 100 ml vin

ingrediente pentru cicoare roşie:

  • 3 mere decojite şi taiate în 4
  • 1-2 bucaţi de cicoare roşie (varză chinezească roşie) fin feliate
  • 1 pumn de cimbru
  • Oţet de cidru

 

ingrediente pentru garnitura de dovlecei:

  • 3 dovlecei medii tăiaţi bastonaşe
  • 80 g faină
  • Sare de mare
  • 1 galbenuş de ou
  • 150 ml apă rece
  • 2 albuşuri

Mod de preparare:

Cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie crestaţi carnea de porc în locurile cu grăsime. Încălziţi ulei de măsline într-o tigaie şi prăjiţi carnea de porc la foc mediu. Adăugaţi usturoiul şi mai prăjiţi timp de 2-3 minute, apoi puneţi untul şi frunzele de salvie. Scurgeţi excesul de grăsime, adăugaţi vinul şi ţineţi pe foc până sosul capătă consistenţa unui sirop.

Într-o altă tigaie încălziţi ulei de măsline, adăugaţi merele şi prăjiţi timp de 5 minute. Adăugaţi cicoarea roşie şi prăjiţi încă 2 minute, apoi puneţi cimbrul şi oţetul de cidru şi mai ţineţi pe foc timp de 1 minut.Pentru servire se iau 4 platouri şi in mijloc se aşază merele şi cicoarea roşie alături de carnea de porc cu garnitura de dovlecei.

Se cerne făina într-un castron cu ½ linguriţă de sare. În mijloc se face un gol unde se vor pune gălbenuşul de ou bătut şi 150 ml de apă rece. Se bat albuşurile separat şi apoi se încorporează şi ele în făină.Într-o tigaie se încinge uleiul la 180°C.

Dovleceii se trec prin aluat şi se prăjesc timp de 3-4 minute până devin coloraţi şi crocanţi.  Se scot pe un platou acoperit cu hârtie absorbantă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.