Cotlete de porc cu mere şi salvie
PrinteazaO reteta de cotlete de porc cu mere si salvie din: cotlete de porc, sare de mare, piper, ulei de masline, mere, unt, frunze de salvie si branza.
- 4 cotlete de porc cu os a câte 250 g
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- 2 mere bune, cu coajă, curăţate de căsuţa cu sâmburi şi tăiate în 8
- un cubuleţ de unt
- o mână de frunze proaspete de salvie
opţional:
- 100 g brânză bună cu gust intens, precum Stilton (brânză englezească cu mucegai albastru) sau taleggio (un gen de brânză italiană moale)
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Presăraţi cotletele cu sare şi piper. Turnaţi 1-2 linguri de ulei într-o cratiţă fierbinte. Aşezaţi în ea cu atenţie cotletele şi prăjiţi-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Dacă e nevoie, separaţi grăsimea de pe margine, ca să nu se lipească între ele.
Când cotletele sunt aproape gata, scoateţi-le din vas şi aşezaţi-le într-o tavă unsă cu ulei. Adăugaţi bucăţile de mere şi un cubuleţ de unt; căliţi merele până când devin aurii. Aşezaţi câte 4 felii de mere peste fiecare cotlet. Asezonaţi frunzele de salvie cu puţin ulei de măsline şi aşezaţi-le peste feliile de mere.
Se poate adauga o bucată de brânză Stilton sau taleggio. Introduceţi tava în cuptor pentru 4-6 minute, până când totul se rumeneşte frumos şi brânza se topeşte.
Pofta buna!