Cotlete de porc cu muştar şi rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de porc cu mustar si rozmarin din: mustar, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sherry sau otet balsamic si coaste de porc.
- 2 linguri de muştar uşor
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi mari, feliaţi subţire
- 2 bucheţele de rozmarin, frunzele
- 1 lingură de sherry sau oţet balsamic
- 4 bucăţi de antricot sau coaste de porc, de aprox. 200g fiecare
Mod de preparare:
Se amestecă muştarul, uleiul, usturoiul, frunzele de rozmarin, oţetul şi puţin piper negru. Se introduce amestecul într-o pungă alimentară mare şi se adaugă carnea. Se freacă, se sigilează punga şi se lasă la marinat pentru 3 ore.
Se scurge excesul de marinadă de pe bucăţile de carne. Aceasta se poate stoarce din pungă şi amesteca cu puţină apă rece până se subţiază.
Pentru a pregăti carnea pe tigaia grătar: se încinge tigaia până degajă destulă căldură şi se frige carnea 10 minute, întorcând-o o dată sau de două ori. Pe măsură ce se fac, ungeţi bucăţelele cu marinadă.
Se îndepărtează de sursa de căldură şi se asezonează cu sare. Lăsaţi carnea acoperită cu folie alimentară aprox. 10 minute pentru a se odihni.
Cotlete de porc cu muştar şi rozmarin
Pofta buna!