Cotlete de porc cu piure cu asmăţui
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de porc cu piure cu asmatui din: cartofi, sare, morcovi, asmatui, smantana, piper, nucsoara, cotlete de porc si unt.
- 1 kg de cartofi făinoşi
- sare
- 250 g de morcovi
- 1 legătură de asmăţui
- 100 ml de smântână
- piper
- 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă
- 4 cotlete de porc (a 200 g)
- 2 linguri de unt
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 20 de minute. Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i cubuleţe şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 5 minute. Scurgeţi-i într-o strecurătoare. Spălaţi asmăţuiul, uscaţi-l, apoi tocaţi-l.
Scurgeţi cartofii, pisaţi-i şi turnaţi smântână încălzită în prealabil. Inglobaţi în piure morcovii şi asmăţuiul. Condimentaţi piureul cu sare, cu piper şi cu nucşoară.
Spălaţi cotletele, apoi uscaţi-le bine pe un şervet de bucătărie.
Incingeţi untul şi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi cotletele câte 4-5 minute pe fiecare parte. Condimentaţi-le cu sare şi piper. Serviţi-le alături de piureul cu asmăţui.
Ornaţi cu frunze de asmăţui.
Cotlete de porc cu piure cu asmăţui
Poftă bună!