Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu piure cu asmatui din: cartofi, sare, morcovi, asmatui, smantana, piper, nucsoara, cotlete de porc si unt.

Ingrediente:Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

  • 1 kg de cartofi făinoşi
  • sare
  • 250 g de morcovi
  • 1 legătură de asmăţui
  • 100 ml de smântână
  • piper
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă
  • 4 cotlete de porc (a 200 g)
  • 2 linguri de unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 20 de minute. Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i cubuleţe şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 5 minute. Scurgeţi-i într-o strecurătoare. Spălaţi asmăţuiul, uscaţi-l, apoi tocaţi-l.

Scurgeţi cartofii, pisaţi-i şi turnaţi smântână încălzită în prealabil. Inglobaţi în piure morcovii şi asmăţuiul. Condimentaţi piureul cu sare, cu piper şi cu nucşoară.

Spălaţi cotletele, apoi uscaţi-le bine pe un şervet de bucătărie.

Incingeţi untul şi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi cotletele câte 4-5 minute pe fiecare parte. Condimentaţi-le cu sare şi piper. Serviţi-le alături de piureul cu asmăţui.

Ornaţi cu frunze de asmăţui.

Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.