Cotlete de porc cu porumb şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de porc cu porumb si rosii din: ulei de masline, bacon, boabe de porumb, boabe de soia, ardei grasi, ceapa, rosii prunisoare, frunze de arpagic si cotlete de porc.
- 2 linguri ulei de masline
- 2 felii de bacon, taiate
- 2 cani de boabe de porumb proaspete
- 2 căni de boabe de soia decojite şi decongelate (cam 140 g) 2
- ardei graşi, mărunţiţi
- 1 ceapă medie, tocată
- 700 g de roşii prunişoare, tăiate pe jumătate
- 1/4 cană de frunze de arpagic proaspăt, tocate
- 6 cotlete de porc cu os, bucăţi subţiri (cam 170 g fiecare)
Mod de preparare:
Incalzeste în tigaie o lingură de ulei, la foc mediu. Pune bacon-ul şi prăjeşte-l 3 minute până se rumeneşte. Adaugă porumbul, boabele de soia, ardeii graşi şi ceapa. Căleşte ingredientele, agitând tigaia din când în când, la foc mediu spre mare, timp de 6 minute.
Varsă roşiile tăiate şi găteşte-le, agitând tigaia, până încep să se înmoaie, circa 2 minute. Mută totul în farfurie peste frunzele de arpagic.
Condimenteaza cotletele cu sare şi piper negru. Pune în tigaie uleiul rămas şi încălzeşte-l la foc mediu spre mare. Ţine carnea de porc pe foc până devine maroniu-aurie şi se pătrunde, 7 minute. Serveşte-o ornată cu garnitura de la punctul anterior.
Cotlete de porc cu porumb şi roşii
Pofta buna!