Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru

Printeaza

Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru din: cimbru usacat sau verde, ienibahar, sare, cotlete de porc, prune roşii, ulei de măsline extravirgin.

Cotlete_de_porc_cu_prune_coapte_pe_gratar_si_cimbru

Ingrediente:

  • 1 lingură de cimbru proaspăt tocat sau 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 3/4 linguriţă de ienibahar
  • 3/4 linguriţă de sare
  • 4 cotlete de porc tăiate pe jumătate (circa 180 g pentru fiecare porţie)
  • 4 prune roşii coapte, mai tari şi fără sâmburi, tăiate pe jumătate
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin

 

 

 

Mod de preparare:

Combina într-un bol mare cimbrul, ienibaharul şi sarea.

Presară o lingură de mixtură pe fiecare parte a cotletelor de porc şi pune-le deoparte.

In compoziţia rămasă adaugă prunele şi uleiul de măsline. Lasă preparatele la temperatura camerei.

Potriveste grillul la foc mediu. Pune prunele pe grilaj şi lasă la copt circa 5 minute.

Adaugă cotletele şi nu uita să le întorci pe fiecare parte, până prunele se înmoaie, iar carnea de porc se rumeneşte, aproxi­mativ 5-7 minute.

Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru

Cotlete_de_porc_cu_prune_coapte_pe_gratar_si_cimbru

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cotlete de porc cu sos de ceapa

Cotlete de porc cu sos de ceapa

Cotlete de porc cu sos de ceapa din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, mere, ceapa, supa de pui, smantana, mustar dijon, bourbon, cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat 2 linguri ulei de masline 2 mere, taiate felii 1 ceapa, felii subtiri […]

 

 

Cotlete de porc pane (in pesmet)

Cotlete de porc pane (in pesmet)

Cotlete de porc pane (in pesmet) din: cotlete de porc, oua, untura, faina, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet   Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipe­rează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.