Cotlete de porc cu salată de andive şi piersici
PrinteazaO reteta de cotlete de porc cu salata de andive si piersici din: miere, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, cotlete de porc, piersici, andive, alune, otet de zmeura si creson.
- 1 lingurita miere
- 1 lingura suc de portocale
- 7 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 4 cotlete de porc (a 180 g)
- 3 piersici
- 1 andiva alba
- 1 andiva rosiatica
- 2 linguri alune
- 2 linguri otet de zmeura
- 4 linguri creson
Mod de preparare:
Se amestecă mierea cu suc de portocale, 3 linguri de ulei, sare şi piper. Se spală carnea, se şterge şi se frige pe grătar câte 5 min. pe fiecare parte; se unge din când în când cu marinată. Intre timp se spală piersicile, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se taie pulpa felii.
Se pregătesc andivele şi se desprind frunzele; eventual se taie fâşii. Se prăjesc alunele într-o tigaie, se lasă să se răcească şi se toacă grosier. Se bat cu telul oţetul şi 4 linguri de ulei; se sărează şi se piperează. Se amestecă andivele cu felii de piersici şi creson.
Se stropeşte salata cu vinegretă şi se presară alunele. Se aşază deasupra cotletele fripte şi se servesc imediat.
Cotlete de porc cu salată de andive şi piersici
Pofta buna!