Cotlete de porc cu sos de cirese
PrinteazaCotlete de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei, cirese, vin, cimbru, mustar, otet, miere, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc fara os
- spanac
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cesti cirese, fara samburi
- 1/4 ceasca vin rosu
- 1/4 ceasca de apa
- 2 lingurite Frunze proaspete cimbru
- 1 lingurita mustar
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 3 linguri miere
- 2 lingurițe de sare
- 2 lingurita piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Cotlete de porc cu sos de cirese: Intr-o tigaie preparati sosul amestecand cu cireșele, vinul, apa, oțetul, muștarul, cimbrul, mierea și un varf de cuțit de sare. Gatiti la foc mic 15 minute.
Intr-o tigaie mare incingeti 2 linguri ulei de masline, adaugati spanacul si gatiti 2 minute. Scoateti din tigaie si transferati intr-un bol pe care il acoperti pentru a mentine spanacul cald.
Asezonati cotletele cu sare si piper. Adaugati in tigaie restul de ulei de masline si gatiti cotletele cate 3-5 minute pe fiecare parte.
Serviti cotletul cu spanac și sos de cireșe.
Pofta buna!