Cotlete de porc cu sos de mere

Printeaza

Cotlete de porc cu sos de mere din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, mere, ceapa, supa de pui, smantana, mustar dijon, bourbon, cimbru.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc cu os
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 mere, taiate felii
  • 1 ceapa, felii subtiri
  • 1/3 cana supa de pui
  • 1 cana de smantana
  • 1/4 ceasca de mustar Dijon
  • 2 linguri de bourbon
  • 8 crengute de cimbru, proaspat

 

Mod de preparare:

Cotlete de porc cu sos de mere: Incalziti cuptorul la 200C.

Se presara carnea de porc cu sare si piper. Gatiti in ulei fierbinte intr-o tigaie pentru 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateti din tigaie. Adaugati merele si ceapa in tigaie, gatiti, amestecand ocazional, 4-5 minute.

Scoateti din tigaie.

Adaugati supa si gatiti 1-2 minute, amestecand. Amestecati impreuna smantana si mustarul, se adauga in tigaie si gatiti, amestecand constant, 1-2 minute. Opriti focul si se adauga bourbon. Adaugati cotletele. Acoperiti cu mere, ceapa si cimbru.

Dati la cuptor timp de 10 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Vinul Clos de Tart

Vinul Clos de Tart: este unul dintre cele mai renumite și prestigioase vinuri din Burgundia, Franța. Acest Grand Cru monopole, situat în comuna Morey-Saint-Denis, este cunoscut pentru profunzimea și complexitatea sa, fiind unul dintre cele mai apreciate vinuri roșii din lume. Origini și Fondare Clos de Tart își are originile în secolul al XII-lea, fiind […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.