Cotlete de porc cu sos de mustar
PrinteazaCotlete de porc cu sos de mustar din: cotlet de porc, mustar, vin, unt, piper boabe, ulei, sare.
- 1,5 kg cotlet de porc
- 6 linguri cu mustar
- 3 linguri cu vin
- 1 lingura cu unt
- piper boabe
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea, dă-o cu un praf de sare, unge-o cu ulei, apoi cu vreo două linguri cu muştar.
Aşază carnea într-o tavă, adaugă puţină apă şi dă-o la cuptor o oră şi jumătate. Din când în când, întoarce cotletul, ca să se rumenească pe toate părţile, între timp, pregăteşte sosul.
Incinge untul în tigaie, pune vinul şi câteva boabe de piper şi dă totul în două clocote, la tigaia de pe foc, lasă să se răcorească două minute, apoi adaugă muştarul, amestecând rapid.
Scoate carnea din cuptor şi las-o să se răcorească înainte de a o tăia.
Serveşte-o cu sos de muştar, garnitură de legume fierte şi murături.
Cotlete de porc cu sos de mustar
Pofta buna!