Cotlete de porc cu sos de piersici

Printeaza

O reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt, sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb, piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline.

Ingrediente:Cotlete de porc cu sos de piersici

  • 800 g cotlet de porc
  • 100 g unt
  • sare grunjoasa
  • cimbr verde macinat
  • o lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb demisec

pentru sos:

  • 4-6 piersici sau nectarine
  • o lingurita boia dulce
  • o lingura pasta de ardei
  • zeama de la o lamaie
  • 1-2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se iau cotletele de porc, se şterg bine pe un şervet absorbant şi se perpelesc câteva minute pe fiecare parte, cât să capete crustă aurie. Se scot şi se pun în tava de ceramică, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat. Se stropesc cu vinul dulce şi se adaugă zahărul, la final.

Se acoperă cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 180°C. Din când în când, se stropesc cu sosul din tavă ca să nu se usuce. Separat, se pregăteşte sosul. Se iau piersicile si se spală. Se lasă 2-3 minute în apă clocotită si se decojesc. Se păstrează câteva felii pentru ornat, iar restul se pa­sează.

Piureul se căleşte în uleiul de măsline, se adaugă zeamă de lămâie, sare, pastă de ardei si boia. Se lasă să scadă şi se serveşte peste friptura de porc. Se ornează cu felii de piersici şi cimbru.

Cotlete de porc cu sos de piersici

Cotlete de porc cu sos de piersici

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.