Cotlete de porc cu sote de ciuperci
PrinteazaO reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb.
- 2 cotlete de porc
- 2 linguri cu sos de soia
- 2 linguri cu oţet balsamic
- 2 linguri cu ketchup
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- 1/2 lingură cu miere
- 1 lingură cu piper roşu în saramură
- 1 lingură cu ulei de măsline
- sare
- piper
pentru soteul de ciuperci:
- 250 g ciuperci (hribi, gălbiori, champignon)
- 60 g unt
- 100 ml vin alb
- 50 ml apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, amestecâm sosul de soia cu ghimbirul dat pe razătoare, mierea piperul scurs de saramură, oţetul balsamic, ketchupul, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Ungem cotletele cu acest sos, le acoperim cu folie alimentară şi le lăsăm ia frigider circa două ore.
După timpul de repaus, încingem bine un grătar sau o tigaie teflonată ori ceramică şi adăugăm cotletele. Le ungem din belşug cu sosul în care au stat şi le prăjim câte 5-6 minute pe fiecare parte, până ce sunt pătrunse complet.
Tragem ciupercile trei minute în untul topit. Turnăm vinul şi-l lăsăm pănă se evaporă. Adăugăm apa, acoperim tigaia cu capac şi le lăsăm pe foc pentru încă 5-6 minute. La sfârşit, le condimentăm cu sare şi piper şi le servim alături de cotlete.
Cotlete de porc cu sote de ciuperci
Pofta buna!