Cotlete de porc umplute cu mazare
PrinteazaCotlete de porc umplute cu mazare din: cotlete de porc, mazare, ardei, ulei, costita, patrunjel, cascaval, sare, piper, dafin, vin.
- 2 cotlete de porc
- 250 g mazăre
- 100 ml ulei de măsline
- 1 ardei roşu
- 200 g costiţă afumată
- pătrunjel verde
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
- plante aromatice de Provence
- 3 foi de dafin
- 10 boabe de piper negru
- 150 ml vin alb
- 1 lingură legume deshidratate fără sare
Mod de preparare:
Cotletele spălate şi zvân-tate se taie astfel încât să se obţină un buzunar, apoi se presară cu sare şi piper.
Se încinge puţin uleiul şi se căleşte la foc iute, circa 7 minute, mazărea cu ardeiul tăiat cubuleţe şi costiţa afumată tăiată fâşii subţiri.
Se condimentează cu sare şi piper, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă caşcavalul ras şi verdeaţa tocată fin.
Se umplu cotletele cu compoziţia de mazăre, apoi se prinde gura buzunarelor cu scobitori din bambus şi se aşază într-o tăviţă.
Se stropesc cu ulei de măsline, se presară deasupra lor legumele deshidratate fără sare şi se condimentează cu amestecul de plante aromatice de Provence. Se toarnă vinul şi 250 ml apă, se pun foile de dafin şi piperul boabe.
Se acoperă tăviţa cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Se scoate tăviţa şi se dă folia la o parte.
Se udă cotletele cu sosul din tavă şi se mai lasă 30 de minute, până se rumenesc frumos.
După ce s-au făcut cotletele, se îndepărtează scobitorile şi se feliază.
Pofta buna!