Cotlete de porc, umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de porc, umplute din: cotlete de porc, praz, ciuperci champignon, sunca afumata, sare, piper, crema de branza, oua, patrunjel, faina, pesmet si ulei.
- 4 cotlete de porc (a 180g)
- 3 fire de praz
- 200 g de ciuperci champig non
- 50 g de cubuleţe de şuncă afumată
- sare
- piper
- 150 g de cremă de brânză
- 2 ouă
- 1 lingură de pătrunjel congelat
- 2 linguri de făină
- 50 g de pesmet
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Spălaţi cotletele, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie şi crestaţi-le câte un buzunăraş. Spălaţi prazul şi tăiaţi-l inele. Pregătiţi ciupercile şi tăiaţi-le cuburi.
Topiţi şunca într-o tigaie, apoi căliţi acolo ciupercile şi prazul. Condimentaţi-le cu sare şi piper.
Amestecaţi-le cu puţină cremă de brânză şi puneţi această umplutură în buzunăraşele cotletelor, închideţi-le cu scobitori. Bateţi ouăle cu pătrunjelul.
Presăraţi cotletele cu făină, apoi scuturaţi surplusul. Daţi-le prin amestecul cu ou şi tăvăliţi-le prin pesmet.
Incingeţi uleiul într-o tigaie. Prăjiţi cotletele pe ambele părţi câte 4 minute. Scoateţi-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge grăsimea, apoi aşezaţi-le pe o farfurie.
Foarte bine se potriveşte aici o salată cu rucola şi parmezan, cu dressing de oţet balsamic şi ulei de măsline.
Cotlete de porc, umplute
Pofta buna!