Cotlete de porc cu usturoi
PrinteazaO reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi, oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale, miere, ulei de masline, sare si piper.
- 4 cotlete de porc cu oase (groase de circa 2 cm)
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 praf scortisoara macinata
- 3 linguri otet de vin rosu
- 5 linguri suc de portocale
- 1 lingura miere fluida
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se indeparteaza eventual excesul de grăsime de pe cotlete, toaletându-le. Se pisează usturoiul şi se adaugă mirodenii, oţet, suc, miere şi ulei. Se amestecă bine şi se ung cotletele cu marinata rezultată. Se acoperă şi se se lasă să se marineze la frigider 4 ore.
Cotletele marinate se frig pe grătarul încins la temperatură medie cca 7-8 min. pe fiecare parte. Se servesc cu garnitură de fasole şi/sau tortilla-chips, salată şi muştar.
Cotlete de porc cu usturoi
Pofta buna!