Cotlete de porc cu usturoi

Printeaza

O reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi, oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale, miere, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc cu oase (groase de circa 2 cm)
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 praf scortisoara macinata
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • 5 linguri suc de portocale
  • 1 lingura miere fluida
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se indeparteaza eventual excesul de grăsime de pe cot­lete, toaletându-le. Se pisează usturoiul şi se adaugă mirode­nii, oţet, suc, miere şi ulei. Se amestecă bine şi se ung cotle­tele cu marinata rezultată. Se acoperă şi se se lasă să se marineze la frigider 4 ore.

Cotletele marinate se frig pe grătarul încins la temperatură medie cca 7-8 min. pe fiecare parte. Se servesc cu garnitură de fasole şi/sau tortilla-chips, salată şi muştar.

Cotlete de porc cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.