Cotlete de porc
PrinteazaCotlete de porc din: cotlete de porc, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg cotlete de porc
- 2 cepe
- 4 roşii
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă carnea de surplusul de grăsime şi las-o la marinat peste noapte cu sare, 1/2 căţel de usturoi tăiat feliuţe, 1 ceapă tocată şi 2 roşii tăiate bucăţi.
Pune cotletele într-o cratiţă cu fundul gros, acoperă-le cu apă şi fierbe-le până când se înmoaie. Scoate-le şi lasă-le să se răcească. Taie carnea fâşii.
Pune într-o cratiţă uleiul de măsline, 1 ceapă tăiată lamele subţiri, 2 roşii tăiate sferturi, 1/2 căţel de usturoi şi sare şi înăbuşă-le 10 minute la foc mic.
Adaugă fâşiile de carne şi ţine totul pe foc mediu circa 10 minute. Potriveşte gustul cu sare şi piper şi serveşte mâncarea fierbinte.
Pofta buna!