Rechin cu bame in sos tomat din: fileuri de rechin, bame, ulei, ceapa, usturoi, ardei gras, bulion sau suc de roşii, zeamă de oase, verdeata, oregano, oţet, vin roşu, sare, piper. Ingrediente: 600 g fileuri de rechin 500 g bame 4 linguri ulei 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 ardei graşi 3 linguri bulion sau suc de roşii […]
Cotlete de rechin cu lamaie si vin alb
PrinteazaCotlete de rechin cu lamaie si vin alb din: cotlete de rechin, lămâi, ulei de măsline, vin alb, condimente pentru peşte, boabe de piper, boabe de ienibahar, frunză de dafin, pătrunjel.
Ingrediente:
- 4 cotlete de rechin
- 4 lămâi
- 150 ml ulei de măsline
- 150 ml vin alb
- 2 linguriţe condimente pentru peşte
- 6 boabe de piper
- 4 boabe de ienibahar
- 1 frunză de dafin
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Speli bucăţile de cotlet, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei, le stropeşti cu zeama de la 3 lămâi şi le presari cu condimentele pentru peşte.
Introduci tava în frigider, pentru 2 ore.
Torni peste cotlete uleiul rămas, vinul, 50 ml apă şi presari bucăţi de frunză de dafin, boabele de piper şi de ienibahar.
Aşezi pe fiecare cotlet rondele subţiri de lămâie şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.
Serveşti preparatul cald, presărat cu pătrupjel verde tocat, alături de felioare de lămâie şi o salată de sezon.
Cotlete de rechin cu lamaie si vin alb
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Rulouri de rechin
O reteta delicioasa de rulouri de rechin cu:rechin, spanac, dovlecel, ardei gras, ceapa, branza de vaci, uleiu de masline, sare. Ingrediente: 700g cotlete de rechin 200g spanac 1 ceapa 1 ardei gras 200g branza de vaci 1 dovlecel mic ulei de masline sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă […]
Pofta buna!