Cotlete cu rozmarin
PrinteazaCotlete cu rozmarin din: cotlet de porc, ulei, rozmarin, sare, piper, ulei, apa, otet de vin, ceapa, cimbru, dafin, boabe de piper, usturoi.
- 1 kg cotlet de porc
- 50 ml ulei
pentru sosul marinat:
- rozmarin
- sare
- piper
- 1 pahar ulei
- 2 pahare apa
- 1 pahar otet de vin
- 2 cepe rondele
- cimbru
- dafin
- boabe piper
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru marinată, cu excepţia usturoiului, şi le fierbi cinci minute, la foc potrivit
După răcire, adaugi usturoiul zdrobit. Torni sosul marinat peste cotletele curăţate de pieliţe, acoperi vasul şi îl laşi 4-5 ore la frigider.
Scoţi cotletele din baiţ, le ungi cu ulei, le aşezi într-o tavă cu puţină apă, o crenguţă de rozmarin, sare, piper, după gust, şi le introduci la cuptor, având grijă să le stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă.
Poţi servi cotletele cu garnitură de orez şi fasole boabe.
Cotlete cu rozmarin
Pofta buna!