Cotlete in sos

Printeaza

Cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia, sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare.

Ingrediente:

pentru sos:

  • 1 bucata ghimbir
  • 1-1/2 linguri piper
  • 5 linguri vin de orez
  • 100 ml supa
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos de stridii
  • 1.2 lingurita amidon

pentru cotlete:

  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 4 boabe de coriandru
  • 1 lingurita boabe de piper verde proaspete
  • 1 fir rozmarin
  • circa 600 g cotlet cu os (bucata intreaga)
  • 1 lingura ulei
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Cotlete in sos: Decojeşte ghimbirul şi se toacă. Se prăjeşte piperul într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Stinge  cu vin de orez şi supă. Se adaugă ghimbir şi sosurile de soia şi stridii; se lasă să fiarbă toate, amestecând.

Dizolvă amidonul într-o cantitate mică de apă şi se adaugă în sos; se lasă să fiarbă, ca să se îngroaşe; se lasă să se răcească.

Pentru friptură, se pisează boabele de piper negru împreună cu cele de coriandru. Toacă boa­bele de piper verde. Se rup acele de rozmarin. Se unge carnea cu ulei pe ambele feţe şi se presară piper şi rozmarin; se presează uşor, ca să se lipească.

Cotletul se frige pe grătarul nu foarte încins cca 25-30 min., timp în care se întoarce de mai multe ori. Se ia carnea de pe grătar şi se lasă să se odihnească 5 min.

Se presară apoi sare, se taie cotletele şi se servesc cu sos. Eventual se servesc alături ştiuleţi de porumb preparaţi  sau o simplă salată verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.