Cotlete la tigaie cu garnitură de musaca de vinete cu roşii şi carne de viţel
PrinteazaCotlete la tigaie cu garnitură de musaca de vinete cu roşii şi carne de viţel
- 1,400 kg cotlet de viţel
- 2 vinete potrivite
- 400 g roşii
- 2 ouă
- 1 legătură mărar
- 2 linguri sos alb
- sare
- piper
- cimbru
- 400 g mazăre
- 100 g ulei
- 100 g unt
- 1 ceapă
- 1/2 vin dulceag
Mod de preparare:
Se face o musaca de vinete într-o formă de şarlotă cu vinete prăjite, roşii sotate, amestecat cu sos alb, 2 ouă, sare, cimbru şi resturi de la cotlet date prin maşina de tocat şi prăjite cu ceapă tocată.
Cotletele tăiate felii, date prin făină, se frig în tigaie în unt.
Musacaua se răstoarnă pe platou şi cotletele cu mazărea sotată împrejur. Separat la sosieră se serveşte sos spaniol cu puţin vin dulceag.
Pofta buna!